Slider

Puna, Punëdhënësi apo Paga – Cila është më e rëndësishme?

Puna, Punëdhënësi apo Paga – Cila është më e rëndësishme?

Në punën e përditshme hyjmë në diskutime në lidhje me punonjësit, sa të angazhuar janë përkundrejt kompanisë dhe punës. Punëdhënësit dhe drejtuesit shpeshherë fajësojnë punonjësit se nuk e duan punën. Sipas tyre zgjidhja është t’u thonë punonjësve: - Ta doni punën, se po nuk e deshët do largoheni nga puna. Pra një formë frikësimi për të ruajtur vreshtin që sipas tyre

Më shumë

Punonjësi, kapitali më i çmuar­?!

Punonjësi, kapitali më i çmuar­?!

Nga Erald Pashaj

Nga sistemi i kaluar trashëguam një parullë “Njeriu kapitali më i çmuar”. Në fakt që atëherë dhe deri më sot, kjo është vetëm një parullë, si për të na kujtuar të kundërtën, që njeriu nuk është aspak kapital, i çmuar jo e jo, madje as vegël pune nuk është, sepse edhe për veglën tregohet pak më shumë kujdes, sesa për njeriun.

Më shumë

Ndryshimin e bëjnë njerëzit!

Ndryshimin e bëjnë njerëzit!

Nga Erald Pashaj

Në çdo organizatë, biznes ose jo, ndryshimin e bëjnë njerëzit. Madje sa më shumë kalon koha, njerëzit bëhen faktori më kyç për suksesin ose jo të një organizate.

Më shumë