Erald Web

Nga Erald Pashaj, EPPC Albania & Kosovo ltd.

Duke pritur radhën në një nga bankat në Tiranë, ku kishte radhë dhe zhurmë, por që duhet të qëndroja patjetër, veshi më kap komunikimin e personit  ngjitur me mua. Ai bën një telefonatë (mesa duket ekonomistit të firmës) dhe me zë shumë të lartë, si shumica e njerëzve në vendin tonë, i thotë sapo dëgjon që telefoni i hapet nga ana tjetër:

Lexoje të plotë...

Team Building apo Retreat kjo është pyetja?

Në shumë kompani sot dëgjojmë përdorimin e fjalës "Retreat" apo “Team Bulding” që kryesisht i referohet mbledhjes së stafit bashkë për një drekë apo darkë dhe në disa raste një ekskursioni me një natë qëndrimi diku në fundjavë. 

Në të vërtetë kush është dallimi mes Retreat dhe Team Building dhe çfarë bëjn në ditët e sotme kompanitë e zhvilluara?

Lexoje të plotë...

Nga Erald Pashaj, EPPC Albania & Kosovo ltd.

Çdo ditë dëgjojmë njerëz që kritikojnë të tjerët. Punonjës që kritikojnë nën zë punëdhënësin, shefin, kolegun, klientin, furnitorin, pa përjashtim çdo njeri që i lidh ose jo puna. Por dëgjojmë edhe punëdhënësin që çdo ditë kritikon me zë dhe nën zë punonjësit, janë skandal, të papërgjegjshëm, nuk duan punën (jo nuk duan punëdhënësin, por nuk duan punën), nuk janë për gjë, etj. Dhe kjo vazhdon, e vazhdon pa asnjë përmirësim nga të dy palët, madje kanë gjetur ngushëllim duke thënë  se kështu është Shqipëria. 

Lexoje te plote...

Shumë prej nesh punojmë fort në punën që kemi.

Vërtet dëshironi të rrezikoni punën tuaj duke thënë diҫka të pamenduar? Patjetër që jo.

Dhe prapë, njerezit bëjnë vazhdimisht komente të pamenduara mirë që pa kuptuar dëmtojnë karrierën e tyre dhe lëndojnë moralin e të gjithëve afër tyre.

Ndonëse ka shumë shembuj, më poshtë gjeni 5 thëniet më të përdorura:

Lexoje të plotë...

linkedinfacebookinstagramYouTubecontact