Cilat janë 6 detyrat kryesore të departamentit të burimeve njerëzore?

Në përditshmërinë e punës sime takohem me sipërmarrës vendas çdo ditë dhe flas hapur me ta duke menduar që kuptohemi për rëndësinë e burimeve njerëzore, detyrat që kryejnë BNj dhe sa i rëndësishëm është ky departament për ecurinë e biznesit. Natyrisht ka edhe raste që megjithëse marr një pohim nga ana tjetër, e vë re nga gjuha e tyre e trupit që nuk janë të qartë, ose nuk e vlerësojnë aq sa thonë me fjalë. Por ka edhe raste kur punonjës që punojnë në role të ndryshme drejtuese nuk janë të qartë se cilat janë detyrat e departamentit të BNj. Duke marrë shkas nga sa më lart, mendova që të ndaj shumë shkurt mendimin tim për detyrat kryesore që mbulojnë BNj.

Lexoje të plotë...

Punët që ka më shumë gjasa të automatizohen janë ato përsëritëse dhe rutinë. Ndonëse është diskutuar shumë për llojet e punëve që ka të ngjarë të eliminohen, një perspektivë tjetër që nuk është trajtuar në aq detaje është mbi aspektet e punëve që do të egzistojnë ende dhe cilat do të jenë ato që do të zëvendësohen me makineri.

Mbi karakteristikat e punëve dhe profesioneve të shumta, ka dy aspekte pune të cilat nuk janë rutinë dhe janë të vështira për tu automatizuar:

Lexoje te plote...

Problemet më të mëdha shkaktohen nga punonjësit që duket se kanë një performancë korrekte në punë, por ndërkohë, shkatërrojnë ngadalë performancën, qëndrimin dhe moralin e punonjësve të tjerë – dhe bashkë me to, biznesin tuaj. Më poshtë janë 8 shenja jo shumë të dukshme që tregon se dicka nuk shkon me punonjësit tuaj. 

Lexoje të plotë...

Nëse keni kërkuar në google se si të përgatiteni për një intervistë pune fituese, mesiguri keni ndeshur qindra artikuj me teknika dhe këshilla që ju i keni dëgjuar shumë e shumë herë. Më poshtë janë 8 këshilla për përgatitjen e intervistave, në dukje aspak të zakonshme, por pa dyshim të dobishme kur bëhet fjalë për të dhënë përshtypjen e parë të jashtëzakonshme.

Lexoje të plotë...

linkedinfacebookinstagramYouTubecontact