Sezoni pushimeve erdhi sërish.  Ai momenti kur ju dërgoni një email duke shpresuar për të kryer diçka dhe ting – ai kthehet sërish te ju me një përgjigje automatike  “out-of-office”. Për shumë njerëz të vendosin emailin “out-of-office”  është  si pengesa e fundit para se të nisin pushimet. Por për disa është një kthyer ne një mënyrë për të treguar sensin e tyre të humorit.

out of office image 2

Lexoje të plotë...

Ndikon vërtet muzika në produktivitetin tonë?

Sic pritet, për dy komponent kaq kompleks si muzika dhe produktiviteti - lidhja mes tyre nuk është aspak e thjeshtë.

Një studim nga neuropsikolog të Mindlab International sugjeron se rryma të ndryshme muzikore përshtaten më mirë me detyra të ndryshme

90% e punonjësve performojnë më mirë kur punojnë teksa degjojnë muzikë.

Lexoje të plotë...

Nga Erald Pashaj

Në punën e përditshme hyjmë në diskutime në lidhje me punonjësit, sa të angazhuar janë përkundrejt kompanisë dhe punës. Punëdhënësit dhe drejtuesit shpeshherë fajësojnë punonjësit se nuk e duan punën. Sipas tyre zgjidhja është t’u thonë punonjësve: - Ta doni punën, se po nuk e deshët do largoheni nga puna. Pra një formë frikësimi për të ruajtur vreshtin që sipas tyre funksionon. Në fakt sipas meje nuk funksionon aspak dhe nuk jep asnjë rezultat. Përkundrazi, prodhon shtirje, fshehje dhe punë sipërfaqësore duke zhvilluar sindromën e të justifikuarit kur diçka nuk shkon mirë dhe fajësimin e palëve të tjera. Shkaktarët e këtij prodhimi skarco janë drejtuesit.

Lexoje të plotë...

Nga Erald Pashaj

Nga sistemi i kaluar trashëguam një parullë “Njeriu kapitali më i çmuar”. Në fakt që atëherë dhe deri më sot, kjo është vetëm një parullë, si për të na kujtuar të kundërtën, që njeriu nuk është aspak kapital, i çmuar jo e jo, madje as vegël pune nuk është, sepse edhe për veglën tregohet pak më shumë kujdes, sesa për njeriun.

Çdo ditë dëgjojmë kompani që thonë se njerëzit i kanë asetin më të çmuar. Për të qenë i sinqertë ka kompani ku njerëzit kanë vërtet peshë dhe trajtohen si aset. Por në masën më të madhe të punëdhënësve në Shqipëri, punonjësit trajtohen si aset i dorës së tretë. Më shumë kujdes tregojnë për makinat sesa për stafin, madje që pas viteve 90 i shoqëron shprehja “punonjësit i mbajmë me bukë”. E trishtueshme si shprehje, sepse është e kundërta.

Lexoje të plotë...

linkedinfacebookinstagramYouTubecontact