Nga Erald Pashaj, EPPC Albania & Kosovo ltd.

Çdo ditë dëgjojmë njerëz që kritikojnë të tjerët. Punonjës që kritikojnë nën zë punëdhënësin, shefin, kolegun, klientin, furnitorin, pa përjashtim çdo njeri që i lidh ose jo puna. Por dëgjojmë edhe punëdhënësin që çdo ditë kritikon me zë dhe nën zë punonjësit, janë skandal, të papërgjegjshëm, nuk duan punën (jo nuk duan punëdhënësin, por nuk duan punën), nuk janë për gjë, etj. Dhe kjo vazhdon, e vazhdon pa asnjë përmirësim nga të dy palët, madje kanë gjetur ngushëllim duke thënë  se kështu është Shqipëria. 

Lexoje te plote...

Shumë prej nesh punojmë fort në punën që kemi.

Vërtet dëshironi të rrezikoni punën tuaj duke thënë diҫka të pamenduar? Patjetër që jo.

Dhe prapë, njerezit bëjnë vazhdimisht komente të pamenduara mirë që pa kuptuar dëmtojnë karrierën e tyre dhe lëndojnë moralin e të gjithëve afër tyre.

Ndonëse ka shumë shembuj, më poshtë gjeni 5 thëniet më të përdorura:

Lexoje të plotë...

Kërkimet në lidhje me çfarë i bën njerëzit të ndihen të lumtur kanë sjellë si rezultat një ekuacion që njihet si Formula e të Ndjerit Mirë.

Në këtë formulë janë identifikuar 6 faktorë, të cilët të vendosur së bashku në kombinimin e duhur, e lumturojnë njeriun.

Lexoje të plotë...

Nisja e një pune të re mund të jetë një experiencë shumë emocionuese, por gjithashtu dhe shumë stresuese në aspektin e jetës sonë profesionale. Do të punoni shumë për të vërtetuar aftësitë tuaja dhe do të jeni të gatshëm për të lënë një impakt pozitiv në fillimet tuaja.

Përpara se të përfshiheni në vorbullën e punës së re, vendosini vetes disa objektiva duke përdorur kriteret si më poshtë:

Lexoje të plotë...

linkedinfacebookinstagramYouTubecontact