Të gjithë aspektet e zhvillimit dhe rritjes në karrierë po zhvendosen nga bota reale në atë virtuale. Të përgatisni profilin dhe “brandin” tuaj për botën digjitale, do t'ju ndihmojë gjatë vitit 2019 dhe më tej.

Këto janë gjashtë trendet që duhet me patjetër ti kushtoni vëmendje në karrierën tuaj në 2019:

Lexoje të plotë...

Viti 2019 sapo ka hyrë dhe secili ka ambiciet e veta. Një punë më e mirë, një kërkesë për rritje page, apo një ngritje në detyrë janë në planet dhe pritshmëritë e shumëkujt. Por, sa i përgjigjet ambienti i punës kërkesave tona. Cilat janë profesionet që pritet të kërkohen më shumë? Sa paguhen drejtuesit në Shqipëri? Si është tendenca e pagave sipas profesioneve të ndryshme? Është më mirë dhe më lehtë të gjesh një punë të mirë në kryeqytet apo në rrethe?

Lexoje të plotë...

Erald Web

Nga Erald Pashaj, EPPC Albania & Kosovo ltd.

Duke pritur radhën në një nga bankat në Tiranë, ku kishte radhë dhe zhurmë, por që duhet të qëndroja patjetër, veshi më kap komunikimin e personit  ngjitur me mua. Ai bën një telefonatë (mesa duket ekonomistit të firmës) dhe me zë shumë të lartë, si shumica e njerëzve në vendin tonë, i thotë sapo dëgjon që telefoni i hapet nga ana tjetër:

Lexoje të plotë...

Team Building apo Retreat kjo është pyetja?

Në shumë kompani sot dëgjojmë përdorimin e fjalës "Retreat" apo “Team Bulding” që kryesisht i referohet mbledhjes së stafit bashkë për një drekë apo darkë dhe në disa raste një ekskursioni me një natë qëndrimi diku në fundjavë. 

Në të vërtetë kush është dallimi mes Retreat dhe Team Building dhe çfarë bëjn në ditët e sotme kompanitë e zhvilluara?

Lexoje të plotë...

linkedinfacebookinstagramYouTubecontact