4 ritme muzikore për të rritur kreativitetin gjersa punoni nga shtëpia

Eppc Blog

Me distancën sociale duke mbajtur shumë njerëz të izoluar për javët e ardhshme, të punosh nga shtëpia mund të jetë sfiduese, mirëpo muzika mund të zvogëlojë ankthin tuaj ndërkohë që rrit produktivitetin.

"Historikisht, muzika dhe puna kanë qenë të gërshetuara gjithmonë. Mendoni për vegimet romantike të fshatarëve që këndojnë duke korrur ose marinarët duke kënduar teksa punojnë në anijet e tyre".

Studimet e fundit sugjerojnë se dëgjimi i muzikës mund të përmirësojë përqendrimin dhe të nxisë performancën mendore në punë, ndonëse disa lloje të muzikës kanë dalur të jenë më tërheqëse se të tjerat. Midis tyre janë kompozime muzikore komplekse dhe këngë me tekste, përderisa studiuesit e Universitetit Katolik Fu Jen zbuluan se këngët me tekste kishte efekt negativ në përqendrim dhe vëmendje.

Më poshtë mund të gjeni katër linqe me playlist-a për t’i dëgjuar gjersa punoni nga shtëpia:

  1. Concentration Jazz for Work and Studying - https://youtu.be/MyIfKDNPAJU  
  2. ‘1/1” nga Brian Eno - https://youtu.be/LKZ3fGR2SDY  
  3. Forest Birdsong - https://youtu.be/Qm846KdZN_c  
  4. Rainy Days in Tokyo - https://youtu.be/ivNIpLdzh7M

Burimi: FMT News

Shqipëruar nga ekipi i EPPC Kosovo.

linkedinfacebookinstagramYouTubecontact