Punët që ka më shumë gjasa të automatizohen janë ato përsëritëse dhe rutinë. Ndonëse është diskutuar shumë për llojet e punëve që ka të ngjarë të eliminohen, një perspektivë tjetër që nuk është trajtuar në aq detaje është mbi aspektet e punëve që do të egzistojnë ende dhe cilat do të jenë ato që do të zëvendësohen me makineri.

Mbi karakteristikat e punëve dhe profesioneve të shumta, ka dy aspekte pune të cilat nuk janë rutinë dhe janë të vështira për tu automatizuar:

Lexoje te plote...

Problemet më të mëdha shkaktohen nga punonjësit që duket se kanë një performancë korrekte në punë, por ndërkohë, shkatërrojnë ngadalë performancën, qëndrimin dhe moralin e punonjësve të tjerë – dhe bashkë me to, biznesin tuaj. Më poshtë janë 8 shenja jo shumë të dukshme që tregon se dicka nuk shkon me punonjësit tuaj. 

Lexoje të plotë...

Nëse keni kërkuar në google se si të përgatiteni për një intervistë pune fituese, mesiguri keni ndeshur qindra artikuj me teknika dhe këshilla që ju i keni dëgjuar shumë e shumë herë. Më poshtë janë 8 këshilla për përgatitjen e intervistave, në dukje aspak të zakonshme, por pa dyshim të dobishme kur bëhet fjalë për të dhënë përshtypjen e parë të jashtëzakonshme.

Lexoje të plotë...

Kur Puna Në Ekip Është e Mirë Për Punonjësit

Një pjesë e mire e punës sot bëhet në ekip. Ndonëse puna në ekip mund të sjellë ide inovative dhe performancë të mirë, ajo gjithashtu mund të jetë stresuese dhe mund të lindin konflikte. Një pjesë e mirë e këtij stresi buron nga presioni që menaxherët u bëjnë punonjësve. Ndonëse disa presione janë të domosdoshme për t'i shtyrë punonjësit të performojnë më mirë, nxitja e tepërt e një skuadre mund të shkaktojë probleme të mëdha, si performancë të dobët, produktivitet të ulët dhe qarkullim stafi të lartë.

Lexoje të ploë

linkedinfacebookinstagramYouTubecontact